Kroon- en brugwerk

Wanneer gebitselementen door de aanwezigheid van grote vullingen ernstig versleten zijn kan het soms verstandig zijn deze elementen te restaureren met een duurzamer – meer slijtvast – materiaal. Het plaatsen van kronen, inlays of onlays zorgt ervoor dat het kauwvlak van uw kiezen weer van een slijtvast keramisch materiaal zijn gemaakt. Daarnaast verbetert een keramische restauratie veelal de esthetische situatie van een element aanzienlijk; de vorm en kleur van een element kan namelijk ook worden verbeterd.

Ook kan het zijn dat oude – eerder geplaatste – kronen na enkele jaren aan vervanging toe zijn. Donkere kroonranden zijn soms zichtbaar geworden of porselein is afgebroken van oude goud-porselein kronen. Tegenwoordig wordt er nagenoeg uitsluitend gewerkt met keramische kronen van hoogwaardige monolitische materialen zoals zirconia of lithium disilicaat waardoor de kans op beschadiging van deze restauraties minimaal is en we bovendien veel minder van uw eigen tanden hoeven afslijpen dan vroeger noodzakelijk was om kronen te plaatsen.

In tandartspraktijk Rijnzigt is geruime ervaring met kroon- en brugwerk in ons behandelteam. Bovendien is het door de toepassing van digitale technieken vaak niet eens meer nodig om een gebitsafdruk te maken om een kroon, inlay, onlay of brug te maken. Wij werken zo veel mogelijk met mondscanners zodat u niet meer hoeft te “happen” in afdrukmateriaal.